Dzienny jadłospis

lut
2013
03

wysłane przez

6 komentarzy

DSCF1528-horz

W związku z akcją na Durszlaku „Dzienny jadłospis” i pytaniami w stylu „Jak ja się odżywiam?” postanowiłam pokazać Wam mój jadłospis – w tym wypadku weekendowy (02.02). 

9:30 śniadanie

Jaglanka (kasza jaglana gotowana z kawałkami jabłka, z masłem z orzeszków ziemnych, ekspandowanym amarantusem i pokruszonymi orzechami włoskimi) – 440 kcal

13:00 obiad

Pierogi z mięsem i szpinakiem – 5 sztuk – z sosem pomidorowym, polane oliwą (przepis tutaj) + pierogi z kaszą i fetą – 2 sztuki (takie) – około 500 kcal (ciężko było obliczyć kaloryczność 1 pieroga, szczególnie ciasta)

16:00 podwieczorek

deser bananowy (rozgnieciony banan z jogurtem naturalnym, otrębami i kakao) – 230 kcal

19:30 kolacja

serek wiejski z dodatkami (1 opakowanie serka wiejskiego, szczypiorek, sezam, słonecznik, pieprz) + kromka chleba żytniego razowego – 410 kcal

Do tego przez cały dzień wypiłam ponad 1 litr wody i 3 kubki zielonej herbaty (bez cukru oczywiście). Podjadałam jedynie farsz na pierogi – przecież musiałam spróbować, czy dobry ;)

6 komentarzy

  1. agata
  2. Fred

Zostaw odpowiedź

Zaloguj przez:


pięć × = 45