Użycie w restauracji wody ze źródeł mineralnych z pewnością będzie szybko zauważone przez wymagających klientów. Dostosowanie takiej oferty do każdego podniebienia będzie strzałem w dziesiątkę, pomysłem na duży wzrost zarobków i zadowolenia gości. Jeden dla wszystkich Biorąc pod uwagę, że czysty i nieskażony niczym produkt…

Kamfora naturalna pochodzi z kory drzewa. Jest to cynamonowiec kamforowy, który nie rośnie w naszym klimacie. Co ważne, najczęściej wykorzystuje się ją jako środek leczniczy. Najczęściej używa się jej w postaci olejku kamforowego, maści lub specjalnych opatrunków nasączonych olejkiem. Na jakie przypadłości używa się kamfory?…

Dodawanie ziaren do codziennie przyrządzanych potraw to bardzo zdrowy nawyk i bez wątpienia warto to robić. Co nam szkodzi, jak do ulubionej owsianki dorzucimy kilka ziaren słonecznika?  Dlaczego warto jeść ziarna słonecznika? Słonecznik łuskany jest zdrowy, jest bogaty w witaminę E oraz fitosterole, które są…