W wielu lokalach gastronomicznych miejsce starych kuchni, zajęły taborety grzewcze. Są to nowoczesne urządzenia do podgrzewania i gotowania potraw. Można na nich przyrządzić danie nawet w bardzo dużym, 100-litrowym garnku. Taborety grzewcze są zasilane prądem lub gazem. Dostępne są wersje mniejsze i większe. Te mniejsze…

Krajalnica gastronomiczna to genialne urządzenie, które potrafi naprawdę ułatwić pracę, nie tylko w sklepach z mięsem, ale także w kuchni. Obecnie na rynku sprzedaży znaleźć można kilka rodzajów krajalnic. Jakie można wyróżnić i dlaczego warto w ogóle inwestować w ten sprzęt? Rodzaje krajalnic gastronomicznych W…

Wiele osób ma gdzieś z tyłu głowy pomysł o otworzeniu własnej knajpy. Restauracja, pub czy bar mogą być bardzo dobrym pomysłem na biznes, szczególnie kiedy mamy niekonwencjonalny pomysł jak poprowadzić takie miejsce. Jednakże trzeba pamiętać, że nie jest to proste zadanie, ponieważ trzeba przede wszystkim…

Jeżeli po kąpieli nasza skóra jest sucha i podrażniona, to najprawdopodobniej mamy do czynienia z twardą wodą. W takiej sytuacji z pomocą przychodzi profesjonalny zmiękczacz wody, dzięki któremu można nie tylko poprawić kondycją naszej skóry i włosów, ale można zadbać także o poszczególne podzespoły działające…

Osoby interesujące się urządzaniem wnętrz z pewnością zauważyły nową tendencję – od pewnego czasu szalenie popularne są meble z rattanu. Rattan to naturalny materiał, z którego można wykonać niezwykle lekkie wizualnie meble i dodatki, takie jak na przykład lampy czy ramy do luster. Kilka lat…

Przygotowywanie własnych potraw na bazie mielonego mięsa wymaga właściwej jakości surowca. Dodatkowo, bardzo pomocny może być odpowiedni sprzęt – maszynka mieląca, inaczej wilk. Sprzęt dla gastronomii – wilki do mięsaMaszyna mieląca, określana również jako wilk do mięsa (https://www.gastropuls.pl/maszyny-do-mielenia-wilki-do-miesa), to praktyczny sprzęt przeznaczony do rozdrabniania wielu…