Na co zwrócić uwagę wybierając stoliki gastronomiczne?

Meble cateringowe bardzo często przewożone są z miejsca na miejsce, dlatego też powinny być dość lekkie i wytrzymałe. Im cięższe meble tym oczywiście trudniej je rozłożyć i mogą pojawić się mniejsze lub większe problemy podczas samego transportu.

O czym należy pamiętać?

Dobry stół cateringowy powinien być odporny na ciągłe przenoszenia i przerzucania. Warto postawić na meble wykonane z najwyższej jakości materiałów, które nawet po wielu latach użytkowania spełniać będą swoje podstawowe zadania. Nowoczesne stoły kateringowe powinny być także łatwe w czyszczeniu. Warto postawić na materiały, które charakteryzują się dużą odpornością na działanie różnorodnych substancji chemicznych. Stoły powinny być także odporne na wilgoć i promienie słoneczne.

Na jaki materiał postawić?

Solidne stoliki gastronomiczne powinny być wykonane z wytrzymałych tworzyw sztucznych. Większość renomowanych producentów oferuje modele wykonane z polipropylenu albo polietylenu. Dobrym wyborem są także stoły ze stali nierdzewnej, które mogą pochwalić się wieloma drogocennymi właściwościami. Oryginalny stół cateringowy od renomowanego producenta to inwestycja na lata, dlatego też nie warto na nim oszczędzać.

Jakie właściwości ma polipropylen i polietylen

Jak wspomniano powyżej stoły kateringowe wyprodukowane są z polipropylenu albo polietylenu – www. Materiały te są bardzo lekkie i wbrew pozorom mogą pochwalić się dużą odpornością na uszkodzenia mechaniczne. Jeżeli chodzi o same nóżki, to najlepszym wyborem są stalowe modele, które w swojej klasie i w swojej cenie nie mają sobie równych. Polipropylenowe blaty charakteryzują się dużą odpornością na temperatury i łatwo je utrzymać w idealnej czystości. Nie można zapominać także o walorach estetycznych, które dla wielu osób odgrywają kluczową rolę. Polietylenowe stoliki gastronomiczne doskonale sprawdzą się także w domowym ogródku.

About

You may also like...

Comments are closed.