Użycie w restauracji wody ze źródeł mineralnych z pewnością będzie szybko zauważone przez wymagających klientów. Dostosowanie takiej oferty do każdego podniebienia będzie strzałem w dziesiątkę, pomysłem na duży wzrost zarobków i zadowolenia gości.
Jeden dla wszystkich
Biorąc pod uwagę, że czysty i nieskażony niczym produkt najlepiej, żeby nie był przetwarzany przez firmy zewnętrzne. W końcu owoce lub warzywa obrabia się dopiero w restauracji, tuż przed podaniem. Lokale gastronomiczne wyposażone są w syfony do wody, dzięki temu zdrowa woda może być nagazowana tuż przed podaniem. Taki zabieg sprawi, że czysta substancja mniej czasu będzie narażona na kontakt ze światłem słonecznym oraz coraz to kolejnymi opakowaniami.
Wszystko na miejscu
Używając syfonów do wody można podać klientowi jego ulubioną wodę w formie gazowanej. Dzięki temu nie musi on sięgać po produkty z plastikowych butelek, od których wiele osób próbuje odejść. Omijając plastikowe opakowania i decydując się na przygotowanie napoju na miejscu, pomagają w zredukowaniu ilości wyrzucanych tworzyw sztucznych, a przy tym decydują się na produkt wyższej jakości.
Restauratorzy oferujący klientom nie tylko napoje z owoców, które są przygotowywane na miejscu, ale także oferujący w swoim menu wody z prawdziwych źródeł, pozwalają swoim gościom na wybór najlepszych jakościowo wyrobów. W przypadku lokali, które starają się, żeby wypaść jako jedna z najlepszych restauracji, świeżość i jakość produktów są na porządku dziennym. Inaczej nie zasługiwałyby na swoje miano.