Pakowarka próżniowa to idealne rozwiązanie dla osób, którym zależy na wypróbowaniu prawdziwego aromatu oraz smaku żywności. Pakowanie hermetyczne powoduje, że produkt nie traci absolutnie żadnych wartości odżywczych. Czym jest pakowarka próżniowa? Dzięki takiej formie przechowywania można bardzo łatwo przedłużyć trwałość jedzenia, a jednocześnie zachować wszystkie…

W wielu lokalach gastronomicznych miejsce starych kuchni, zajęły taborety grzewcze. Są to nowoczesne urządzenia do podgrzewania i gotowania potraw. Można na nich przyrządzić danie nawet w bardzo dużym, 100-litrowym garnku. Taborety grzewcze są zasilane prądem lub gazem. Dostępne są wersje mniejsze i większe. Te mniejsze…

Krajalnica gastronomiczna to genialne urządzenie, które potrafi naprawdę ułatwić pracę, nie tylko w sklepach z mięsem, ale także w kuchni. Obecnie na rynku sprzedaży znaleźć można kilka rodzajów krajalnic. Jakie można wyróżnić i dlaczego warto w ogóle inwestować w ten sprzęt? Rodzaje krajalnic gastronomicznych W…

Wiele osób ma gdzieś z tyłu głowy pomysł o otworzeniu własnej knajpy. Restauracja, pub czy bar mogą być bardzo dobrym pomysłem na biznes, szczególnie kiedy mamy niekonwencjonalny pomysł jak poprowadzić takie miejsce. Jednakże trzeba pamiętać, że nie jest to proste zadanie, ponieważ trzeba przede wszystkim…